!--AdWorld#2d3ed3630357509c504e0d86f525ba6d-->
--
0

Dersimiz Atatürk Geliyor..

Halit Ergenç’in Atatürk rolünü üstlendiği, yılın iddialı yapımlarından ‘Dersimiz Atatürk’ün çekimleri başladı.



Halit Ergenç’in Atatürk rolünü üstlendiği, yılın iddialıyapımlarından ‘Dersimiz Atatürk’ün çekimleri başladı Senaryosunu ‘Çılgın Türkler’ ve ‘Diriliş’ kitaplarıyla çok konuşulan yazar Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, yönetmenliğini ve yapımcılığını Hamdi Alkan’ın üstlendiği, ‘Dersimiz Atatürk’ filminin çekimleri başladı.



Başrollerini Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya’nın paylaştığı filmde, Halit Ergenç, Mustafa Kemal Atatürk rolünü üstlendi. Atatürk’ü en doğru ve yalın şekilde anlatmayı amaçlayan yapımda, filme ismini veren dersin hocasını yani ‘Tarihçi Dede’yi usta oyuncu Çetin Tekindor oynuyor. Çocuk ve gençleri hedef alan bu yapımda belgeler ve kanıtlar filmin ana omurgasını oluşturuyor. Masalsı bir dille anlatılan filmin senaristi Turgut Özakman, projeyle ilgili olarak, “Birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi korumak için herkese gerçek Atatürk’ü anlatmak zorundayız. ‘Dersimiz: Atatürk’ bu büyük ödevin bir adımıdır” diyor. Tarihçi Özakman, Can Dündar’ın çektiği ‘Mustafa’ filmindeki bazı sahneleri eleştirmişti.



Filminn Hikayesi

FİLM, ilkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk’ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlıyor. ‘Tarihçi Dede’ fantastik bir dille çocuklara gerçek Atatürk’ü anlatıyor.,